בצלים ממולאים בשר ומקורמלים בתנור
מצרכים
לתבשיל:
7 בצלים גדולים שלמים למילוי
בצל קצוץ דק
קופסא עגבניות מרוסקות
כוס אורז
שמן זית
500 גרם בשר טלה טחון
שליש כוס צנוברים
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
מלח
פלפל שחור גרוס
בהרט
קינמון
לרוטב:
שאריות הגלדים טחונים דק
רבע כוס שמן זית
3 כפות רכז רימונים
3 כפות סילאן
1 כף סוכר חום
מעט קינמון
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כוס מים
הטיפ של נוי
לצמחונים, במקום 500 גרם בשר טחון ניתן להוסיף 3 בצלים קצוצים מטוגנים ו-2 עגבניות קלופות קצוצות.
אופן ההכנה
- חורצים את הבצלים עד לאמצע ומבשלים במים רותחים כ-20 דקות. מסננים ומקררים.
- מערבבים את האורז עם הבשר, הבצל הקצוץ, הצנוברים, חצי קופסת עגבניות מרוסקות, כוסברה ופטרוזיליה קצוצים.
- מתבלים בפלפל שחור, מלח, בהרט, נגיעת קינמון ומעט שמן זית.
- מקלפים את הבצלים ומפרקים אותם לגלדים (את הגלדים הנותרים נשמור בצד לרוטב).
- ממלאים כל עלה בתערובת.
- מחממים מעט שמן זית בתחתית סיר סוטאז׳.
- טוחנים או קוצצים במעבד מזון את שאריות הגלדים ומטגנים אותם בתחתית הסיר. מוסיפים רכז רימונים, סוכר חום וסילאן. מקרמלים הכל יחד.
- מוסיפים חצי קופסת עגבניות מרוסקות.
- מתבלים במלח, פלפל וקינמון ומסדרים את הבצלים בסיר.
- מוסיפים כוס מים ועוד רכז רימונים מלמעלה.
- מבשלים על הכיריים 20-25 דקות, ואז מכניסים לעוד 10 דקות בתוכנית גריל, בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.