עוגה פלאפית בטירוף משלושה מצרכים בלבד (והיא ללא גלוטן) עם קרם שוקולד לבן ותותים.
הכנת העוגה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- משמנים את נייר האפייה.
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
- בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר, עד לקבלת קצף מבריק ויציב במשך כ-6-7 דקות ומניחים בצד.
- מקציפים את החלמונים עם המחצית השניה של הסוכר, לקצף צהבהב בהיר ותפוח במשך כ-4-5 דקות.
- מסננים את קמח תפוחי האדמה לתוך קערת החלמונים בהדרגה: מסננים פנימה חלק ובעזרת מטרפה מערבבים, חוזרים על הפעולה כמה פעמים עד שכל קמח תפוחי האדמה נטמע בבלילה.
- מעבירים את קצף החלבונים לתוך קצף החלמונים ובעזרת מרית מאחדים את התערובות בתנועות קיפול עדינות - בזהירות שהקצף לא ייפול.
- מעבירים לתבנית אפייה, ואופים כ-25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
- מוציאים, מצננים לחלוטין. אל תיבהלו - העוגה מתחילה מאד גבוהה ושוקעת אחרי הוצאתה מהתנור.
הכנת קרם שוקולד לבן:
- במיקסר מקציפים במהירות גבוהה, את השמנת המתוקה עם אבקת סוכר ופודינג.
- מוסיפים שוקולד לבן מומס בתנועות קיפול עדינות.
- מעבירים את הקרם מעל העוגה ומיישרים עם פאלטה מדורגת.
- מקשטים בתותים טריים.