העוגה הפלאפית

העוגה הפלאפית
מאת קרן אגם 19/01/25
5 כוכבים (1 מדרגים) לחצו לדירוג
מספר מנות
9
רמת קושי
קל

מצרכים

לעוגה:

6 ביצים בגודל L
1 כוס, פחות כף סוכר לבן רגיל (190 גרם)
2/3 כוס קמח תפוחי אדמה (150 גרם)

לקרם שוקולד לבן:

1 מיכל שמנת להקצפה 38% (250 גרם)
1 כפית פודינג וניל
1 כפית אבקת סוכר
100 גרם שוקולד לבן מומס
1/2 חבילת תותים חצויים לעיטור

אופן ההכנה

עוגה פלאפית בטירוף משלושה מצרכים בלבד (והיא ללא גלוטן) עם קרם שוקולד לבן ותותים.


הכנת העוגה:




  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  2. משמנים את נייר האפייה.

  3. מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.

  4. בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר, עד לקבלת קצף מבריק ויציב במשך כ-6-7 דקות ומניחים בצד.

  5. מקציפים את החלמונים עם המחצית השניה של הסוכר, לקצף צהבהב בהיר ותפוח במשך כ-4-5 דקות.

  6. מסננים את קמח תפוחי האדמה לתוך קערת החלמונים בהדרגה: מסננים פנימה חלק ובעזרת מטרפה מערבבים, חוזרים על הפעולה כמה פעמים עד שכל קמח תפוחי האדמה נטמע בבלילה.

  7. מעבירים את קצף החלבונים לתוך קצף החלמונים ובעזרת מרית מאחדים את התערובות בתנועות קיפול עדינות - בזהירות שהקצף לא ייפול.

  8. מעבירים לתבנית אפייה, ואופים כ-25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

  9. מוציאים, מצננים לחלוטין. אל תיבהלו - העוגה מתחילה מאד גבוהה ושוקעת אחרי הוצאתה מהתנור.


הכנת קרם שוקולד לבן:

  1. במיקסר מקציפים במהירות גבוהה, את השמנת המתוקה עם אבקת סוכר ופודינג.

  2. מוסיפים שוקולד לבן מומס בתנועות קיפול עדינות.

  3. מעבירים את הקרם מעל העוגה ומיישרים עם פאלטה מדורגת.

  4. מקשטים בתותים טריים.



  • שומרים את העוגה בקירור.

מצרכים שתוכלו לרכוש פה