מתאים לתבנית טארט / פאי עגולה או תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ
הכנת הבצק:
- בקערת מעבד המזון, מערבבים קמח עם מלח, גבינת גרנה פדנו וקוביות חמאה קרות, עד לקבלת תערובת פירורים.
- מוסיפים עלי אורגנו ומעט מים קרים ומעבדים לבצק אחיד.
- מרדדים את הבצק עם מערוך, על נייר אפייה מקומח.
- מעבירים את הבצק המרודד לתבנית העגולה, מהדקים את הבצק, מסירים שוליים של בצק.
- אופים אפיה קצרה במשך כ-15 דקות, עם משקולת (אפשר להשתמש בשעועית יבשה, המונחת על נייר אפיה מעל הבצק), בתנור שחומם ל-180 מעלות.
הכנת המלית:
- חותכים את בצלי השאלוט, הפטריות, השום והמנגולד על גבי משטח חיתוך.
- במחבת רחבה מחממים שמן זית ומקפיצים את בצלי השאלוט והפטריות. לאחר כמה דקות מוסיפים מעט שום ואת המנגולד, מתבלים במלח ופלפל מערבבים ומכבים את הלהבה.
- בקערה נפרדת טורפים ביצים עם גבינות, חלב עזים ומעט מלח, ומערבבים פנימה את הירקות המוקפצים.
- מעבירים את התערובת מעל הבצק שבתבנית ושולחים לאפייה נוספת בתנור שחומם ל-180 מעלות, במשך כ-40 דקות, עד להשחמה.