טארט פטריות, מנגולד וגבינות

טארט פטריות, מנגולד וגבינות
מאת קרן אגם 08/02/23
0 כוכבים (0 מדרגים) לחצו לדירוג
מספר מנות
24
רמת קושי
קל

מצרכים

לבצק הפריך:

210 גרם קמח חיטה 70%
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חצי כפית מלח
2 כפות גבינת גרנה פדנו מגוררת
מעט עלי אורגנו טרי, טימין או זעתר

למלית:

150 גרם מיקס פטריות טריות
1 צרור עלי מנגולד
מעט שמן זית
2 בצלי שאלוט קצוצים
2 שיני שום קצוצות
מלח
פלפל
30 גרם גבינת פטה
3 ביצים גדולות
רבע כוס גבינת גרמנה פדנו מגוררת
חצי כוס חלב עיזים
50 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה

מתאים לתבנית טארט / פאי עגולה או תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ

הכנת הבצק:

  1. בקערת מעבד המזון, מערבבים קמח עם מלח, גבינת גרנה פדנו וקוביות חמאה קרות, עד לקבלת תערובת פירורים.

  2. מוסיפים עלי אורגנו ומעט מים קרים ומעבדים לבצק אחיד.

  3. מרדדים את הבצק עם מערוך, על נייר אפייה מקומח.

  4. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית העגולה, מהדקים את הבצק, מסירים שוליים של בצק.

  5. אופים אפיה קצרה במשך כ-15 דקות, עם משקולת (אפשר להשתמש בשעועית יבשה, המונחת על נייר אפיה מעל הבצק), בתנור שחומם ל-180 מעלות.


הכנת המלית:

  1. חותכים את בצלי השאלוט, הפטריות, השום והמנגולד על גבי משטח חיתוך.

  2. במחבת רחבה מחממים שמן זית ומקפיצים את בצלי השאלוט והפטריות. לאחר כמה דקות מוסיפים מעט שום ואת המנגולד, מתבלים במלח ופלפל מערבבים ומכבים את הלהבה.

  3. בקערה נפרדת טורפים ביצים עם גבינות, חלב עזים ומעט מלח, ומערבבים פנימה את הירקות המוקפצים.

  4. מעבירים את התערובת מעל הבצק שבתבנית ושולחים לאפייה נוספת בתנור שחומם ל-180 מעלות, במשך כ-40 דקות, עד להשחמה.

תגיות:
תוספות

מצרכים שתוכלו לרכוש פה