לביבות השדה של השף עומר מילר
מאת השף עומר מילר, למעדניית Dely Ray 21/12/20
מצרכים:
2 קישואים מגורדים גס
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים מגורד גס
1 בצל גדול לבן קלוף מגורד גס
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס בצל ירוק קצוץ
חצי כוס שמיר קצוץ
1.5 סלרי אמריקאי קצוץ (עלים + גבעול)
3 ביצים
5 כפות קמח
מלח
פלפל שחור גרוס
הטיפ של נוי
הוסיפו חתיכה של גזר טרי, העשיר בבטא קרוטן לשמן בתחילת הטיגון. הגזר ידוע כבעל נוגדי חמצון חשובים ומקטין את מהלך חימצון השמן.
אופן ההכנה
- סוחטים את הקישוא, הבצל ותפוחי האדמה המגוררים, לניקוז הנוזלים העודפים.
- מוסיפים את יתר החומרים מערבבים ומתבלים.
- מחממים שמן במחבת טפלון ומטגנים לביבת ניסיון, כדי לבדוק את מידת היציבות והטעם.
- יוצרים לביבות ומטגנים כ-2 דקות מכל צד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
- מומלץ להגיש עם טחינה.