עוגת דבש חגיגית מקושטת בפירות טריים

עוגת דבש חגיגית מקושטת בפירות טריים
מאת שף קונדיטור אייל רווח 08/09/22
4.1 כוכבים (8 מדרגים) לחצו לדירוג
מספר מנות
10
רמת קושי
קל

מצרכים

לעוגה:

2 ביצים
100 גרם שמן קנולה / חמניות (1 כוס)
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
50 גרם סוכר חום כהה (רבע כוס)
160 גרם דבש אוצרות הטבע (חצי כוס פחות 2 כפיות)
רבע כפית קינמון
210 גרם קמח לבן (1.5 כוס)
9 גרם אבקת אפייה (2.5 כפיות שטוחות)
2 גרם סודה לשתייה (רבע כפית)
קורט מלח
200 מ״ל חליטת צ׳אי מסאלה (חמים. אפשר גם תה רגיל)

לגלייז:

100 גרם אבקת סוכר (1 כוס פחות 2 כפות)
40 גרם דבש (2 כפות)
1 כף מים רותחים

לקישוט:

תאנים / נקטרינה / אפרסק / תפוח ירוק
גרגירי רימונים
פרחים אכילים
שקדים פרוסים

אופן ההכנה


  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

  2. בקערה גדולה טורפים היטב את הביצים, השמן, הסוכרים והדבש (מומלץ במיקסר).

  3. מוסיפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והתבלינים ומערבבים.

  4. מוסיפים את חליטת הצ׳אי מסאלה ומערבבים.

  5. יוצקים לתבנית משומנת ומקומחת היטב ואופים כ-50 דקות, או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

  6. מוציאים מהתנור ומצננים. מומלץ לאפות את העוגה יומיים-שלושה לפני.

  7. לאחר שהעוגה התקררה, מכינים את הגלייז: מערבבים את כל מרכיבי הגלייז בקערה קטנה עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה.
    במידה והתעורבת נוזלית מידי, מוסיפים אבקת סוכר בהדרגה.
    במידה והתערובת סמיכה מידי, מוסיפים כפית מים רותחים לפי הצורך.
    אם הגלייז התקרר לכם עד לשלב המזיגה, אפשר לחמם אותו כמה שניות במיקרוגל.

  8. מוזגים את הגלייז על העוגה, כשהיא קרה.

  9. מקשטים עם רבעי פרי (תאנים / נקטרינה / אפרסק / תפוח ירוק) ולפזר רימונים, פרחים אכילים ושקדים פרוסים.

תגיות:
קינוחים

מצרכים שתוכלו לרכוש פה