עלי גפן, פלפלונים ובצלים

עלי גפן, פלפלונים ובצלים
מאת ענת אלישע 11/04/20
0 כוכבים (0 מדרגים) לחצו לדירוג
מספר מנות
8
רמת קושי
בינוני

מצרכים

לירקות הממולאים:

5 בצלים בינוניים קלופים וחרוצים עד המרכז
30 עלי גפן טריים
10 פלפלוני מיני צבעוניים

למילוי:

2.5 כוסות אורז עגול שטוף ומסונן
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
רבע צרור כוסברה קצוץ
רבע צרור נענע קצוץ
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
2 כפות רכז רימונים
2 כפות סילאן טבעי
1 כף דבש
1 לימון סחוט
1 כף רסק עגבניות
1 כפית שטוחה מלחבצל יבש
חצי כפית פלפל
1 כפית בהרט
4 כפות שמן זית

לרוטב:

3 כפות רכז רימונים
2 כפות סילאן
1 כף דבש
חצי כפית בהרט
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל
5 כפות שמן זית נוי השדה

אופן ההכנה


  1. מרתיחים מים בסיר ומכניסים את הבצלים החרוצים ומבשלים כ-10 דקות, מסננים ומצננים.

  2. באותו הסיר לאחר שהוצאנו את הבצלים, מוסיפים כפית מלח ומכניסים את עלי הגפן לדקה מסננים ומצננים.

  3. חוצים את הפלפלונים לאורכם ומרוקנים מהגרעינים ומשאירים אותם בשלמותם.

  4. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי.

  5. מפרידים את גלדי הבצל ומניחים כפית מילוי על כל גלד. מגלגלים ומניחים כשהסגירה כלפי מטה. ממשיכים כך עם השאר.

  6. ממלאים את הפלפלונים במילוי ומסדרים בסיר.

  7. מגלגלים את עלי הגפן ומסדרים בסיר לצד שאר המרכיבים.


הכנת הרוטב:

  1. מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב ושופכים מעל הבצלים, עלי הגפן והפלפלונים.

  2. מוסיפים מים כמעט עד כיסוי מלא.

  3. מכסים בנייר אפיה רטוב ומעל רדיד אלומניום. מביאים לרתיחה על הגז ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לשעה וחצי.

  4. מסירים את הניירות וצולים עד הזהבה קלה.


 
תגיות:
ממולאים

מצרכים שתוכלו לרכוש פה