אודות נוי השדה
|
משלוחים ואזורי חלוקה
|
שאלות נפוצות
|
דרושים
|
שירות לקוחות
|
סניפים
|
אפליקציה
כניסה לחשבון
שחזור הזמנה
מה מתחשק לכם?
חפש
עגלת קניות
0
₪0
פירות
פירות טריים
פירות הדר
פירות יבשים
פירות חתוכים
מגשי פירות
ירקות
ירקות גינה
חסות ונבטים
ירק ועשבי תיבול
ירקות שורש
פטריות ופרחי מאכל
ירקות חתוכים ושטופים
עלעלים רעננים
כשר למהדרין
ירק אורגני
מגשי ירקות
חדש על המדף
חדש בפירות וירקות
חדש במזווה
חדש במקרר
מקרר, חלב וביצים
ביצים
חלב ומשקאות חלב
מעדנים ויוגורטים
יוגורטים ומשקאות חלבון
גבינות למריחה וחמאה
גבינות קשות
גבינות בוטיק
שמנות לבישול ואפייה
פסטות מצוננות
תחליפי חלב וגבינות טבעוניות
קינוחים במקרר ובמקפיא
המאפייה
לחמים וחלות
פיתות, לחמניות וטורטיות
בורקסים ופרעצלים
עוגות ועוגיות
בצקים קפואים ומצוננים
המאפים של נוי
המזווה
שמנים
תבלינים
רטבים
שימורים
ריבות, ממרחים ומחיות
דבש, טחינה וסילאן
פסטות, אורז וקטניות
מוצרים אסייתים
קרקרים ופריכיות
דגני בוקר וגרנולה
קמחים, בישול ואפייה
אגוזים, פיצוחים ופירות יבשים
המעדנייה
גבינות בוטיק
סלטים
חמוצים וזיתים
טופו ותחליפי בשר
קפואים
מנות מוכנות
חטיפים ומשקאות
שוקולדים ומתוקים
עוגיות ועוגות
מלוחים
חטיפי דגנים
חטיפי חלבון ואנרגיה
שתיה קלה ומיצים
תה וקפה
בריאות
מוצרים טבעוניים
מוצרים אורגניים
מוצרים ללא גלוטן
תחליפי חלב וגבינות טבעוניות
טופו ותחליפי בשר
חטיפי חלבון ואנרגיה
לבית ולמטבח
אביזרים לבית ולמטבח
קופסאות אוכל ואחסון
כלי אוכל ואירוח
בקבוקים
טקסטיל ונרות
מסיבות וימי הולדת
ילדים
למסיבות וימי הולדת
לקופסת האוכל
לארוחות ילדים
פינוק טעים לילדים
חנוכה
מבצעים
עלי גפן, פלפלונים ובצלים
מאת ענת אלישע
11/04/20
0 כוכבים (0 מדרגים)
לחצו לדירוג
שיתוף:
Share to Facebook
Facebook
Share to WhatsApp
WhatsApp
Share to Copy Link
Copy Link
מספר מנות
8
רמת קושי
בינוני
מצרכים
לירקות הממולאים:
5 בצלים בינוניים קלופים וחרוצים עד המרכז
30 עלי גפן טריים
10 פלפלוני מיני צבעוניים
למילוי:
2.5 כוסות אורז עגול שטוף ומסונן
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
רבע צרור כוסברה קצוץ
רבע צרור נענע קצוץ
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
2 כפות רכז רימונים
2 כפות סילאן טבעי
1 כף דבש
1 לימון סחוט
1 כף רסק עגבניות
1 כפית שטוחה מלחבצל יבש
חצי כפית פלפל
1 כפית בהרט
4 כפות שמן זית
לרוטב:
3 כפות רכז רימונים
2 כפות סילאן
1 כף דבש
חצי כפית בהרט
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל
5 כפות שמן זית נוי השדה
הטיפ של נוי
חשוב לבחור עלי גפן טריים, כמה שיותר דקים. לקיפול מדוייק - מקפלים את השוליים מהצדדים מעל המילוי ואז מגלגלים את העלה לגליל דק.
אופן ההכנה
מרתיחים מים בסיר ומכניסים את הבצלים החרוצים ומבשלים כ-10 דקות, מסננים ומצננים.
באותו הסיר לאחר שהוצאנו את הבצלים, מוסיפים כפית מלח ומכניסים את עלי הגפן לדקה מסננים ומצננים.
חוצים את הפלפלונים לאורכם ומרוקנים מהגרעינים ומשאירים אותם בשלמותם.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי.
מפרידים את גלדי הבצל ומניחים כפית מילוי על כל גלד. מגלגלים ומניחים כשהסגירה כלפי מטה. ממשיכים כך עם השאר.
ממלאים את הפלפלונים במילוי ומסדרים בסיר.
מגלגלים את עלי הגפן ומסדרים בסיר לצד שאר המרכיבים.
הכנת הרוטב:
מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב ושופכים מעל הבצלים, עלי הגפן והפלפלונים.
מוסיפים מים כמעט עד כיסוי מלא.
מכסים בנייר אפיה רטוב ומעל רדיד אלומניום. מביאים לרתיחה על הגז ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לשעה וחצי.
מסירים את הניירות וצולים עד הזהבה קלה.
תגיות:
ממולאים
מצרכים שתוכלו לרכוש פה