פולנטה עם אספרגוס ופטריות
מצרכים:
1 מארז תירס "כרמלים"
400 מ"ל חלב
1 שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
3/4 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
קורט מלח
קורט פלפל שחור טחון
קורט אגוז מוסקט
1 גבינת פרמז'ן
1 מארז אספרגוס
1 מארז צמד פטריות
שמן זית "נוי השדה"
הטיפ של נוי
רססו מעט תבלין כמהין, שישדרג לכם את המנה.
אופן ההכנה
1. מרתיחים בסיר את החמאה החלב והשמנת.
2. אחרי רתיחה מוסיפים את גרגרי התירס ומבשלים כ-20 דקות, מתבלים במלח פלפל ומוסקט.
3. חולטים את האספרגוס חליטה קצרה במים רותחים וחותכים לרצועות קצרות.
4. קוצצים את הפטריות ומטגנים הכל במחבת עם מעט שמן זית, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
5. כשהתירס מתרכך, טוחנים עם בלנדר מוט למרקם שרוצים - חלק לגמרי או עם גרגרים, ואפשר להוסיף פרמז'ן לתערובת.