בטטה מתוקה פוגשת פטריות ותרד ברוטב קרמי

בטטה מתוקה פוגשת פטריות ותרד ברוטב קרמי
מאת נוי השדה 11/11/25
0 כוכבים (0 מדרגים) לחצו לדירוג
מספר מנות
1
רמת קושי
קל

מצרכים:

בטטה מתוקה
בצל סגול
קורט מלח
100 גרם פטריות (שמפניון / פורטובלו)
1 כוס עלי תרד טריים סחוטים היטב
200 מ"ל שמנת לבישול או קרם קוקוס סמיך
1 שן שום
מלח, פלפל שחור, קורט אגוז מוסקט
לקישוט: פטרוזיליה קצוצה ושמן זית

אופן ההכנה


  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

  2. חוצים את הבטטה, משמנים בשמן זית וקורט מלח ואופים כ-40 דקות עד שהיא רכה וזהובה.

  3. בינתיים מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מוסיפים פטריות ומטגנים עד שמזהיבות ומשחררות נוזלים.

  4. מוסיפים את השום והתרד, מערבבים עד שהתרד מתרכך.

  5. מנמיכים את האש, מוסיפים שמנת לבישול, מלח ופלפל, ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב קרמי וריחני.

  6. מרוקנים מעט מהתוך של הבטטה וממלאים את הבטטה בתערובת.

  7. מזלפים שמן זית, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.


מנה קלילה ומפנקת עם ניחוח של סתיו, טעמים רכים ומרקם מושלם.

 
תגיות:
תוספות

מצרכים שתוכלו לרכוש פה