250 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר (אפשר גם גבינת שמנת פשוטה)
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
לקישוט:
תותים טריים
נשיקות מרנג
הטיפ של נוי
שלבו סוגי תות שדה שונים, מקולקציית התותים של נוי 🍓
אופן ההכנה
הכנת הסופגניות:
במיקסר עם וו לישה, שמים את החלב, הביצים והשמרים ומערבבים.
מוסיפים את הסוכר, הקמח, המלח, הברנדי וגרידת הלימון וממשיכים ללוש.
מוסיפים את החמאה בהדרגה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
ממשיכים ללוש כחמש דקות, עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח.
לאחר ההתפחה, מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאד. מרדדים לעובי 1 ס"מ ובעזרת כוס (או קורצן) קורצים עיגולים.
מניחים את עיגולי הבצק על משטח משומן או על ריבועי נייר אפיה, שנחתכו מראש ומשמנים גם את הכדורים למניעת התייבשות.
מתפיחים עד להכפלת הנפח.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומכניסים את כדורי הבצק בזהירות (השמן צריך להיות בטמפרטורה של כ-160 מעלות, כך תבטיחו שהסופגניה תהיה מוכנה בפנים). מטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה ומצננים.
הכנת קרם המסקרפונה:
מקציפים את כל חומרי הקרם במיקסר עם בלון הקצפה, עד שרואים את סימני המקצף על הקרם.