עוגת לימון ופטל גבוהה

עוגת לימון ופטל גבוהה
מאת קרן אגם 28/09/23
0 כוכבים (0 מדרגים) לחצו לדירוג
מספר מנות
16
רמת קושי
בינוני

מצרכים

לעוגה:

7 ביצים מופרדות גודל L
1.5 כוס (300 גרם) סוכר לבן
2.5 כוסות (350 גר) קמח תופח / קמח רגיל מעורבב עם 2 כפיות אבקת אפייה
1 כוס (240 מ״ל) לימון סחוט
1 כוס (200 גרם) שמן
1.5 כוס פטל קפוא או טרי

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה


  1. מחממים תנור ל-160 מעלות, משמנים מעט תבנית אפייה (במידה ואתם מכינים בסיר פלא אין  צורך לשמן).

  2. מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.

  3. בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם כוס סוכר, למשך 5-6 דקות עד לקבלת קצף מבריק ויציב.

  4. בקערה נוספת בעזרת מטרפה טורפים חלמונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה.

  5. מוסיפים לקערת החלמונים שמן וממשיכים לטרוף, מוסיפים קמח ומיץ לימון וטורפים היטב, לבסוף מקפלים בעדינות פנימה את קצף החלבונים, עד לקבלת תערובת אחידה.

  6. מוסיפים פנימה פטל ומערבבים מעט.

  7. מעבירים לתבנית, ואופים כשעה, שעה ורבע עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. שימו לב שמרקם העוגה מזכיר מעט מרקם של עוגת גבינה.

  8. מצננים מעט, הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומקשטים באבקת סוכר.

תגיות:
קינוחים

מצרכים שתוכלו לרכוש פה