צוואר טלה וירקות שורש

צוואר טלה וירקות שורש
מאת ג'קי אזולאי 29/03/22
5 כוכבים (2 מדרגים) לחצו לדירוג
מספר מנות
6
רמת קושי
קשה

מצרכים

9 גזרים צבעוניים
1 סלק אדום גדול
2 ראשי סלרי (שורש סלרי)
2 ארטישוק ירושלמי (600 גרם)
1 שורש פטרוזיליה
10 ענפי טימין (רק העלים)
3 כפות שמן זית
2 כפות שמן קנולה
2 בצלים
1 כף פלפל שחור טחון
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כף צ'ילי גרוס
1 כף מלח
2 ענפי רוזמרין
10 שיני שום
20 תפוחי אדמה מיני
1 ליטר מים או עד כיסוי הבשר במים
1 כף שטוחה אורגנו
3 כוסות מים חמים
2 כפות סילאן + 3 כוסות מים חמים

אופן ההכנה


  1. מקלפים וחותכים את כל ירקות השורש לקוביות גסות, שמים בקערה גדולה, מפזרים טימין, מוסיפים שמן זית ומערבבים.

  2. שמים שמן בסיר גדול (שמתאים להיכנס לתנור ו/או לשבת על פלטת שבת) ומניחים על הכיריים על הלהבה הגבוהה ביותר ומוסיפים את הבצל חתוך לרבעים.

  3. חותכים את הבשר לקוביות בגודל ירקות השורש שלנו, ומוסיפים לבצל ומוסיפים פלפל שחור באחידות.

  4. צולים את הבשר עד לאידוי של כ-80% מהנוזלים שהבשר מפריש (בערך כ-20/25 דק׳), ומערבבים כל 8 דקות.

  5. מוציאים את הבשר לצלחת, מוסיפים את הירקות שורש לסיר, על הבצל והנוזלים שנשארו.

  6. מתבלים בכמון, פפריקה מתוקה, צ׳ילי גרוס, מערבבים וצולים את הירקות כ-10 דקות יחד עם התבלינים (מערבבים כל 3 דקות).

  7. מחזירים את הבשר לסיר, על ירקות השורש, מפזרים מלח באחידות, מניחים את ענפי הרוזמרין במרכז התבשיל, מפזרים את שיני השום, מסדרים את תפוחי האדמה על הבשר ומוסיפים את מים עד לכיסוי הבשר.

  8. סוגרים עם מכסה + רדיד אלומיניום, מביאים לרתיחה ומסירים את המכסה ומנמיכים את האש ללהבה בינונית.

  9. מברישים את תפוחי האדמה בנוזלים של התבשיל, מפזרים אורגנו באחידות ומבשלים כ-75 דקות עד לאידוי של 70% מהנוזלים.

  10. מכבים את האש, סוגרים את הסיר במכסה, מצננים כשעתיים ומכניסים למקרר ללילה.

  11. כ-6 שעות לפני ארוחת הערב, מחממים תנור ל-180 מעלות.

  12. שופכים לסיר 3 כוסות מים חמים, מכניסים לתנור לשעתיים.

  13. לאחר שעתיים, פותחים את התנור, מוסיפים דבש ומים חמים מעורבבים, מורידים את חום התנור ל-130 מעלות או מעבירים לפלטת שבת (יש להניח תחתית סירים על פלטת השבת ולא להניח ישירות על הפלטה) למשך כ-3 שעות נוספות.
    שימו לב לאחר שעתיים לבדוק שיש נוזלים, אם התייבש יש להוסיף כוס מים חמים אחרת יישרף לכם התבשיל.

  14. מורידים מהאש, נותנים לסיר לנוח כ-10 דקות ומגישים - בתאבון.

תגיות:
בשרים

מצרכים שתוכלו לרכוש פה