קבב דג על אפונה וקישואים

קבב דג על אפונה וקישואים
מאת ג'קי אזולאי ועוז תלם 14/10/21
0 כוכבים (0 מדרגים) לחצו לדירוג
מספר מנות
3
רמת קושי
בינוני

מצרכים:

לקבב:

500 גרם פילה דג טרי (ברמונדי) ללא עור ואדרות (פילה נקי)
חצי מארז כוסברה
רבע מארז נענע
1 כפית אורגנו מיובש
1 פלפל צ'ילי אדום
קורט מלח
2-3 כפות שמן זית

לתוספת קישואים אפונה:

2-5 כפות שמן זית
3-4 שיני שום קלופות
2 כפות מים
3-4 קישואים בינוניים פרוסים דק
1 כף לימון
150 גרם אפונה
חצי כפית סוכר

להגשה:

50 גרם שקדים פרוסים קלויים
1 לימון חתוך לרבעים
טחינה גולמית
חופן עלי נענע קצוצים

אופן ההכנה


  1. בעזרת סכין קוצצים דק את הברמונדי. לקיצור תהליכים ניתן לטחון אותו במעבד מזון או לבקש דג טחון ממוכר הדגים.

  2. מעבירים את הדג הקצוץ / טחון לקערה ומוסיפים לו את הכוסברה והנענע הקצוצות, הצ'ילי (אם משתמשים), האורגנו המיובש והמלח ומערבבים היטב.

  3. לשים את תערובת הקבב היטב למשך 2 דקות, עד שהיא מרגישה חלקה יותר, ואז מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-5-10 דקות.


מכינים את הקבבים:

  1. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומשטחים אותם לקציצות שטוחות.

  2. מחממים מחבת רחבה (אפשר מחבת פסים) מעל להבה גבוהה. משמנים את הקבבים בשמן זית משני הצדדים וצורבים 2-3 דקות מכל צד עד שהתבשלו לחלוטין.


מכינים את הקישואים:

  1. במחבת רחבה שמים 1/2 מכמות שמן הזית ואת שיני השום.

  2. מטגנים אותן חצי דקה, עד הזהבה קלה, ואז מוסיפים את הקישואים, בערך 2 כפות מים ואת המלח. מערבבים, סוגרים את המכסה ומבשלים מעל להבה גבוהה 1-2 דקות, עד שהקישואים מגירים נוזלים.

  3. פותחים את המכסה, מוסיפים את האפונה ומתבלים. מבשלים יחד 2 דקות, עד שהקישואים התרככו טיפה ונשארו מעט פריכים.

  4. מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר, טועמים ומוסיפים עוד שמן זית, מלח, מיץ לימון וסוכר לפי הטעם. חשוב לשמור על זמן בישול קצר כדי שהקישואים והנענע ישמרו על הצבע שלהם.


להגשה:

  1. מעבירים את תוספת הקישואים והנענע לצלחת רחבה ומעליה מניחים את הקבבים.

  2. מזלפים מעל מעט טחינה גולמית, מפזרים מעלי עלי נענע קצוצים ושקדים קלויים ומגישים עם רבעי הלימון – כל סועד יוכל להוסיף לעצמו לפי הטעם.


 
תגיות:
דגים

מצרכים שתוכלו לרכוש פה