שטרודל גבינה ותפוחים עם קצפת ופירות יער
מצרכים
ל-3 רולדות:
1 חבילה של עלי פילו מצוננים
חצי מיכל גבינה לבנה
500 גרם גבינת תבור
חצי כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית מחית וניל
1 כף גדושה קורנפלור
100 גרם חמאה מומסת
3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
20 גרם חמאה
2 כפות סוכר חום
חצי כפית קינמון
אבקת סוכר לעיטור
לקצפת ורוטב פירות היער:
1 מיכל שמנת להקצפה
1 כף אבקת סוכר
250 גרם מיקס פירות יער
1 כפית סוכר
1 כף מים
הטיפ של נוי
ניתן להשתמש במקום תפוחים באגסים ולשלב פירות שונים.
אופן ההכנה
הכנת הרולדה:
- במחבת בינונית, ממיסים חמאה וסוכר, מוסיפים את התפוחים ומקפיצים אותם, מורידים את האש ומניחים לתפוחים להתרכך, מוסיפים קינמון ומערבבים ומניחים בצד.
- בקערה מערבבים גבינת תבור עם גבינה לבנה, סוכר, וניל, קורנפלור וביצה לתערובת אחידה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור גדולה, בנייר אפייה.
- פורסים עלה פילו על משטח נוח לעבודה ומברישים עם מברשת בחמאה מוממסת. חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים נוספים. (סך הכל, שלושה עלים לרולדה).
- מניחים שליש ממלית הגבינה בחלק התחתון של העלים, מפזרים 2 כפות של תפוחים מקורמלים ומגלגלים לרולדה.
- מניחים בתבנית האפייה.
- חוזרים על הפעולה עוד פעמיים עם שתי רולדות נוספות.
- מברישים את הרולדות בחמאה ומפזרים עליהן מעט אבקת סוכר עם מסננת דקה.
- אופים בתנור כ-20-25 דקות, עד להזהבה יפה.
הכנת הקצפת ורוטב פירות יער:
- בסיר קטן, מניחים 1 כפית סוכר, מעט מים ואת פירות היער ומבשלים מעט עד לריכוך וצמצום הנוזלים. מניחים בצד לצינון.
- בקערת המיקסר, עם בלון הקצפה, מקציפים את השמנת ומוסיפים כף אבקת סוכר, לקצפת יציבה.
הצעת הגשה:
- פורסים את הרולדות לפרוסות, עם סכין לחם ומגישים בצלחות, עם מעט קצפת ועליה רוטב פירות יער.