שטרודל גבינה ותפוחים עם קצפת ופירות יער

שטרודל גבינה ותפוחים עם קצפת ופירות יער
מאת קרן אגם 08/02/23
2.7 כוכבים (3 מדרגים) לחצו לדירוג
מספר מנות
30
רמת קושי
קל

מצרכים

ל-3 רולדות:

1 חבילה של עלי פילו מצוננים
חצי מיכל גבינה לבנה
500 גרם גבינת תבור
חצי כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית מחית וניל
1 כף גדושה קורנפלור
100 גרם חמאה מומסת
3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
20 גרם חמאה
2 כפות סוכר חום
חצי כפית קינמון
אבקת סוכר לעיטור

לקצפת ורוטב פירות היער:

1 מיכל שמנת להקצפה
1 כף אבקת סוכר
250 גרם מיקס פירות יער
1 כפית סוכר
1 כף מים

אופן ההכנה

הכנת הרולדה:

  1. במחבת בינונית, ממיסים חמאה וסוכר, מוסיפים את התפוחים ומקפיצים אותם, מורידים את האש ומניחים לתפוחים להתרכך, מוסיפים קינמון ומערבבים ומניחים בצד.

  2. בקערה מערבבים גבינת תבור עם גבינה לבנה, סוכר, וניל, קורנפלור וביצה לתערובת אחידה.

  3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור גדולה, בנייר אפייה.

  4. פורסים עלה פילו על משטח נוח לעבודה ומברישים עם מברשת בחמאה מוממסת. חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים נוספים. (סך הכל, שלושה עלים לרולדה).

  5. מניחים שליש ממלית הגבינה בחלק התחתון של העלים, מפזרים 2 כפות של תפוחים מקורמלים ומגלגלים לרולדה.

  6. מניחים בתבנית האפייה.

  7. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים עם שתי רולדות נוספות.

  8. מברישים את הרולדות בחמאה ומפזרים עליהן מעט אבקת סוכר עם מסננת דקה.

  9. אופים בתנור כ-20-25 דקות, עד להזהבה יפה.


הכנת הקצפת ורוטב פירות יער:

  1. בסיר קטן, מניחים 1 כפית סוכר, מעט מים ואת פירות היער ומבשלים מעט עד לריכוך וצמצום הנוזלים. מניחים בצד לצינון.

  2. בקערת המיקסר, עם בלון הקצפה, מקציפים את השמנת ומוסיפים כף אבקת סוכר, לקצפת יציבה.


הצעת הגשה:

  1. פורסים את הרולדות לפרוסות, עם סכין לחם ומגישים בצלחות, עם מעט קצפת ועליה רוטב פירות יער.

תגיות:
קינוחים

מצרכים שתוכלו לרכוש פה