טארט טאטן של תפוחים בדבש

טארט טאטן של תפוחים בדבש
מאת תמרה אהרוני 10/09/23
0 כוכבים (0 מדרגים) לחצו לדירוג
מספר מנות
8
רמת קושי
קל

מצרכים

500 גרם בצק עלים על בסיס חמאה קר
8 תפוחי עץ ירוקים יפים ושטופים
60 גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר
חצי כוס דבש
2 מקלות וניל, חצויים לאורכם
קינמון טחון

אופן ההכנה


  1. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות).

  2. מכינים כלי חסין חום עגול בקוטר 26 ס"מ, שמתאים לעמוד על הכיריים וגם להיכנס לתנור, כמו תבנית ברזל. גם מחבת עם ידית מתכת תהיה מצויינת לצורך העניין.

  3. מקלפים את התפוחים וחוצים אותם לאורכם.

  4. מורחים את החמאה הרכה בתחתית הכלי / תבנית, בשכבה אחידה.

  5. מפזרים מעל החמאה את מקלות הוניל, קינמון, דבש וסוכר, בשכבה אחידה ומסדרים מעל את חצאי התפוחים, כשהם מוטים וחופפים מעט אלה לאלה.

  6. מכסים בעיגול של בצק עלים ותוחבים את שוליו בין התפוחים לדפנות הכלי.

  7. מניחים את התבנית על להבת הכיריים ומבשלים על להבה גבוהה במשך כ-6-7 דקות, עד שהנוזל שמבעבע בינות שולי הכלי לבצק, בצבע עינברי.

  8. מעבירים את הכלי (זהירות הוא חם מאד) לתנור ואופים כ-40 דקות, עד שפני הבצק זהובים.

  9. מוציאים את הכלי מהתנור (בזהירות) ומשאירים לנוח דקה.

  10. מניחים על הבצק צלחת הפוכה, ובעזרת מגבת מטבח (שלא ישרפו הידיים) אוחזים היטב בתבנית ובצלחת, והופכים בזהירות ובזריזות את המאפה על הצלחת. מרימים לאט את התבנית.

  11. מצננים מעט ומגישים עם קרם פרש.

תגיות:
קינוחים

מצרכים שתוכלו לרכוש פה