אודות נוי השדה
|
משלוחים ואזורי חלוקה
|
שאלות נפוצות
|
דרושים
|
שירות לקוחות
|
סניפים
|
אפליקציה
כניסה לחשבון
שחזור הזמנה
מה מתחשק לכם?
חפש
עגלת קניות
0
₪0
פירות
פירות טריים
פירות הדר
פירות יבשים
פירות חתוכים
מגשי פירות
ירקות
ירקות גינה
חסות ונבטים
ירק ועשבי תיבול
ירקות שורש
פטריות ופרחי מאכל
ירקות חתוכים ושטופים
עלעלים רעננים
כשר למהדרין
ירק אורגני
מגשי ירקות
חדש על המדף
חדש בפירות וירקות
חדש במזווה
חדש במקרר
מקרר, חלב וביצים
ביצים
חלב ומשקאות חלב
מעדנים ויוגורטים
יוגורטים ומשקאות חלבון
גבינות למריחה וחמאה
גבינות קשות
גבינות בוטיק
שמנות לבישול ואפייה
פסטות מצוננות
תחליפי חלב וגבינות טבעוניות
קינוחים במקרר ובמקפיא
המאפייה
לחמים וחלות
פיתות, לחמניות וטורטיות
בורקסים ופרעצלים
עוגות ועוגיות
בצקים קפואים ומצוננים
המאפים של נוי
המזווה
שמנים
תבלינים
רטבים
שימורים
ריבות, ממרחים ומחיות
דבש, טחינה וסילאן
פסטות, אורז וקטניות
מוצרים אסייתים
קרקרים ופריכיות
דגני בוקר וגרנולה
קמחים, בישול ואפייה
אגוזים, פיצוחים ופירות יבשים
המעדנייה
גבינות בוטיק
סלטים
חמוצים וזיתים
טופו ותחליפי בשר
קפואים
מנות מוכנות
חטיפים ומשקאות
שוקולדים ומתוקים
עוגיות ועוגות
מלוחים
חטיפי דגנים
חטיפי חלבון ואנרגיה
שתיה קלה ומיצים
תה וקפה
בריאות
מוצרים טבעוניים
מוצרים אורגניים
מוצרים ללא גלוטן
תחליפי חלב וגבינות טבעוניות
טופו ותחליפי בשר
חטיפי חלבון ואנרגיה
לבית ולמטבח
אביזרים לבית ולמטבח
קופסאות אוכל ואחסון
כלי אוכל ואירוח
בקבוקים
חדש!
טקסטיל, נרות ואוירה
מסיבות וימי הולדת
חדש!
ילדים
למסיבות וימי הולדת
חדש!
לקופסת האוכל
לארוחות ילדים
פינוק טעים לילדים
מבצעים
טארט טאטן של תפוחים בדבש
מאת תמרה אהרוני
10/09/23
0 כוכבים (0 מדרגים)
לחצו לדירוג
שיתוף:
Share to Facebook
Facebook
Share to WhatsApp
WhatsApp
Share to Copy Link
Copy Link
מספר מנות
8
רמת קושי
קל
מצרכים
500 גרם בצק עלים על בסיס חמאה קר
8 תפוחי עץ ירוקים יפים ושטופים
60 גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר
חצי כוס דבש
2 מקלות וניל, חצויים לאורכם
קינמון טחון
הטיפ של נוי
ניתן להשתמש במקום בתפוחים ב-6 חבושים גדולים.
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות).
מכינים כלי חסין חום עגול בקוטר 26 ס"מ, שמתאים לעמוד על הכיריים וגם להיכנס לתנור, כמו תבנית ברזל. גם מחבת עם ידית מתכת תהיה מצויינת לצורך העניין.
מקלפים את התפוחים וחוצים אותם לאורכם.
מורחים את החמאה הרכה בתחתית הכלי / תבנית, בשכבה אחידה.
מפזרים מעל החמאה את מקלות הוניל, קינמון, דבש וסוכר, בשכבה אחידה ומסדרים מעל את חצאי התפוחים, כשהם מוטים וחופפים מעט אלה לאלה.
מכסים בעיגול של בצק עלים ותוחבים את שוליו בין התפוחים לדפנות הכלי.
מניחים את התבנית על להבת הכיריים ומבשלים על להבה גבוהה במשך כ-6-7 דקות, עד שהנוזל שמבעבע בינות שולי הכלי לבצק, בצבע עינברי.
מעבירים את הכלי (זהירות הוא חם מאד) לתנור ואופים כ-40 דקות, עד שפני הבצק זהובים.
מוציאים את הכלי מהתנור (בזהירות) ומשאירים לנוח דקה.
מניחים על הבצק צלחת הפוכה, ובעזרת מגבת מטבח (שלא ישרפו הידיים) אוחזים היטב בתבנית ובצלחת, והופכים בזהירות ובזריזות את המאפה על הצלחת. מרימים לאט את התבנית.
מצננים מעט ומגישים עם קרם פרש.
תגיות:
קינוחים
מצרכים שתוכלו לרכוש פה