קרפצ'יו סלק בתיבול דבש ובלסמי

קרפצ'יו סלק בתיבול דבש ובלסמי
מאת שף יניב גור אריה 11/09/23
0 כוכבים (0 מדרגים) לחצו לדירוג
מספר מנות
6
רמת קושי
קל

מצרכים

לסירופ דבש-בלסמי:

רבע כוס חומץ בלסמי יד מרדכי
2 כפות דבש טהור יד מרדכי

לקרפצ'יו סלק:

1 חבילת סלק אדום מבושל
תרסיס שמן זית יד מרדכי
2 כפות אגוזי לוז או פקאן קלויים וקצוצים
1 כף עלי נענע קצוצים
מעט גבינת עיזים

אופן ההכנה

הכנת סירופ דבש-בלסמי:

  1. מוסיפים לסיר קטן חומץ בלסמי ודבש ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-20 דקות, עד לקבלת סירופ דבש-בלסמי סמיך (מתקבלת כמות גדולה, ניתן לשמור במקרר לזמן ממושך לשימושים נוספים).


הכנת קרפצ'יו סלק:

  1. פורסים את הסלקים דק ככל הניתן במכונת פריסה ידנית (מנדולינה) או בסכין חדה, ומסדרים פרוסות קרפצ'יו סלק על צלחת הגשה.

  2. מתבלים במלח ומרססים מעל שמן זית בנדיבות, עד לקבלת ציפוי מלא.

  3. מטפטפים מעל פרוסות הקרפצ'יו את הסירופ דבש-בלסמי.

  4. מפזרים מעל נענע, אגוזים קצוצים וגבינת עיזים מפוררת ומגישים.

תגיות:
תוספות

מצרכים שתוכלו לרכוש פה