קרפצ'יו סלק בתיבול דבש ובלסמי
מאת שף יניב גור אריה 11/09/23
מצרכים
לסירופ דבש-בלסמי:
רבע כוס חומץ בלסמי יד מרדכי
2 כפות דבש טהור יד מרדכי
לקרפצ'יו סלק:
1 חבילת סלק אדום מבושל
תרסיס שמן זית יד מרדכי
2 כפות אגוזי לוז או פקאן קלויים וקצוצים
1 כף עלי נענע קצוצים
מעט גבינת עיזים
הטיפ של נוי
ניתן לגוון עם סוגים של אגוזים, כגון אגוזי מלך קצוצים ובמקום עלי נענע, עלי בזיליקום.
אופן ההכנה
הכנת סירופ דבש-בלסמי:
- מוסיפים לסיר קטן חומץ בלסמי ודבש ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-20 דקות, עד לקבלת סירופ דבש-בלסמי סמיך (מתקבלת כמות גדולה, ניתן לשמור במקרר לזמן ממושך לשימושים נוספים).
הכנת קרפצ'יו סלק:
- פורסים את הסלקים דק ככל הניתן במכונת פריסה ידנית (מנדולינה) או בסכין חדה, ומסדרים פרוסות קרפצ'יו סלק על צלחת הגשה.
- מתבלים במלח ומרססים מעל שמן זית בנדיבות, עד לקבלת ציפוי מלא.
- מטפטפים מעל פרוסות הקרפצ'יו את הסירופ דבש-בלסמי.
- מפזרים מעל נענע, אגוזים קצוצים וגבינת עיזים מפוררת ומגישים.