חציל צרוב עם טחינה ירוקה וסלט ירקות ישראלי
מצרכים
לחצילים והסלט:
2 חצילים בינוניים
עגבניות שרי תמר
מלפפון
בצל סגול
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
שמן זית
לימון
מלח
לטחינה הירוקה:
1 כוס טחינה גולמית
חצי כוס מים קרים (מוסיפים במידת הצורך)
רבע כוס מיץ לימון
2 שיני שום
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
חצי כפית מלח דק
הטיפ של נוי
לפני ההגשה, פזרו על החציל מעט סומאק או זעתר - זה מוסיף חמצמצות ועומק של טעמים מזרח תיכוניים.
אופן ההכנה
1. פורסים כל חציל לאורך לשניים וחורצים פסים שווים לאורכם.
2. צורבים את החצילים על המנגל, כשהצד הבשרני כלפי מטה.
3. בזמן שהחצילים על האש, מכינים את הסלט: חותכים את הירקות לקוביות וקוצצים את עשבי התיבול. מתבלים עם לימון ושמן זית וממליחים לפי הטעם.
4. הכנת הטחינה הירוקה: מערבבים בבלנדר את הטחינה גולמית עם מים קרים, מיץ לימון ושום.
5. לאחר קבלת תערוכת אחידה, מוסיפים עלי פטרוזיליה וכוסברה. במידה ויש צורך מוסיפים עוד מים קרים עד למרקם הרצוי וממליחים, טועמים ומתקנים טעמים.
6. הגשה: מניחים את החצילים כלפי מעלה, מזליפים טחינה ירוקה ושמן זית. מגישים לצד סלט ירקות ישראלי.