רושטי עם תרד מוקפץ וביצת עין
מאת קרן ואיציק קדוש 30/11/20
מצרכים
ללביבות:
8 תפוחי אדמה
1 כף קמח
מלח
פלפל שחור גרוס
כ-50 גרם חמאה
לתרד המוקפץ:
2 בצל
חצי ק"ג תרד
50 גרם חמאה
קורט פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט
1 כפית מלח
8 יחידות אנשובי (לא חובה)
הטיפ של נוי
הצעת הגשה: מניחים רושטי בצלחת הגשה, מעל מניחים כף גדושה של התרד המוקפץ, 2 יחידות אנשובי ומעל את ביצת העין.
אופן ההכנה
הכנת הלביבות:
- מקלפים את תפוחי האדמה וגוררים גס.
- מכניסים את תפוחי האדמה המגוררים לקערה ושוטפים בהרבה מי ברז קרים, מסננים ושוטפים, שוב מסננים עד שהנוזלים שיורדים מהמסננת חוזרים להיות שקופים.
- סוחטים את השבבים, חופן אחרי חופן בין שתי כפות הידיים ומניחים על מגבת וסוחטים היטב.
- מוסיפים תבלינים וקמח ומערבבים היטב.
- מחממים מחבת וכשהיא לוהטת מוסיפים כפית חמאה, מניחים רינג משומן ומניחים שכבה של שבבי תפוחי אדמה ומהדקים.
- מניחים עוד כפית חמאה מעל ומהצדדים וכשהלביבה משחימה ומתייצבת מלמטה, הופכים.
- מניחים עוד כפית חמאה ומטגנים עוד 3 דקות או עד להזהבה.
הכנת התרד:
- קוצצים את הבצל לקוביות.
- מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את הבצל עד להזהבה וקרמול.
- מוסיפים את התרד, מתבלים, מקפיצים במחבת עד ריכוך ומוציאים.
- מטגנים במחבת ביצת עין ומתבלים במלח ובפלפל.