רושטי עם תרד מוקפץ וביצת עין

רושטי עם תרד מוקפץ וביצת עין
מאת קרן ואיציק קדוש 30/11/20
0 כוכבים (0 מדרגים) לחצו לדירוג
מספר מנות
4
רמת קושי
קל

מצרכים

ללביבות:

8 תפוחי אדמה
1 כף קמח
מלח
פלפל שחור גרוס
כ-50 גרם חמאה

לתרד המוקפץ:

2 בצל
חצי ק"ג תרד
50 גרם חמאה
קורט פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט
1 כפית מלח
8 יחידות אנשובי (לא חובה)

אופן ההכנה

הכנת הלביבות:

  1. מקלפים את תפוחי האדמה וגוררים גס.

  2. מכניסים את תפוחי האדמה המגוררים לקערה ושוטפים בהרבה מי ברז קרים, מסננים ושוטפים, שוב מסננים עד שהנוזלים שיורדים מהמסננת חוזרים להיות שקופים.

  3. סוחטים את השבבים, חופן אחרי חופן בין שתי כפות הידיים ומניחים על מגבת וסוחטים היטב.

  4. מוסיפים תבלינים וקמח ומערבבים היטב.

  5. מחממים מחבת וכשהיא לוהטת מוסיפים כפית חמאה, מניחים רינג משומן ומניחים שכבה של שבבי תפוחי אדמה ומהדקים.

  6. מניחים עוד כפית חמאה מעל ומהצדדים וכשהלביבה משחימה ומתייצבת מלמטה, הופכים.

  7. מניחים עוד כפית חמאה ומטגנים עוד 3 דקות או עד להזהבה.


הכנת התרד:

  1. קוצצים את הבצל לקוביות.

  2. מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את הבצל עד להזהבה וקרמול.

  3. מוסיפים את התרד, מתבלים, מקפיצים במחבת עד ריכוך ומוציאים.

  4. מטגנים במחבת ביצת עין ומתבלים במלח ובפלפל.


 
תגיות:
תוספות

מצרכים שתוכלו לרכוש פה