לביבות זוקיני, תפוח אדמה, בצל ירוק וקשקבל

לביבות זוקיני, תפוח אדמה, בצל ירוק וקשקבל
מאת קרן אגם 30/11/20
0 כוכבים (0 מדרגים) לחצו לדירוג
מספר מנות
6
רמת קושי
קל

מצרכים

ללביבות:

2 תפוחי אדמה בינוניים
2 זוקיני גדולים עם הקליפה
2 גבעולי בצל ירוק
2 ביצים גודל L
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
חצי כוס (50 גרם) פירורי לחם
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור טחון

לטיגון:

שמן קנולה

אופן ההכנה


  1. מקלפים את תפוחי האדמה ומגוררים גס יחד עם הזוקיני.

  2. קוצצים את גבעולי הבצל הירוק.

  3. מחממים שמן במחבת, לא גבוה מדי אבל גם לא מעט מדי.

  4. בקערה מערבבים את תפוחי האדמה והזוקיני המגוררים, והביצים עד שהביצים נטמעות בתערובת.

  5. מוסיפים לתערובת גבינת קשקבל, פירורי לחם מלח ופלפל ומערבבים היטב.

  6. בעזרת 2 כפות, מעבירים מהבלילה למחבת ומטגנים עד להשחמה בערך 3-4 דקות מכל צד. אם זה קורה מהר יותר והלביבה מתחילה להשחים ממש מהר, סימן שהשמן שלכם חם מדי, יש להנמיך מעט את האש.

  7. מניחים בצלחת רחבה מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.

  8. מגישים חם, לצד יוגורט עם בצל ירוק.


לא רוצים לטגן?
אפשר לאפות את הלביבות על תבנית תנור עם נייר אפייה, בחום 190 מעלות, למשך 15-20 דקות עד שהן משחימות.

 
תגיות:
תוספות

מצרכים שתוכלו לרכוש פה