לביבות ברוקולי ויוגורט

לביבות ברוקולי ויוגורט
מאת לייזה פאנלים 30/11/20
0 כוכבים (0 מדרגים) לחצו לדירוג
מספר מנות
6
רמת קושי
קל

מצרכים

ללביבות:

כ-300 גרם ברוקולי טרי (גזע אחד בינוני)
1 בצל סגול קטן
2 שיני שום כתושות
חצי כוס קמח תופח או קוואקר או קמח שקדים
חצי כוס גבינת מוצרלה מגוררת
2 ביצים
2 גביעי דנונה יווני
2 כפות גבינת פרמז’ן
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח שטוחה
רבע כפית פלפל שחור

לרוטב היוגורט:

2 גביעי דנונה יווני
3 כפות עירית קצוצה
1 שן שום כתושה
1 כפית מיץ לימון טרי
רבע כפית מלח
מעט פלפל שחור

אופן ההכנה

הכנת הלביבות:

  1. מכניסים למעבד מזון בצל סגול, בזיליקום ופרחי ברוקולי וטוחנים עד דק (אחרת נרגיש את חיות הברוקולי, לא שזה רע, אבל תמיד יהיו אלה שפחות יאהבו ולכן נטחן).

  2. מכניסים לקערה את הירקות הטחונים ומוסיפים 2 ביצים, קמח, 2 שיני שום כתושות, גבינה מגוררת, פרמז’ן, 2 גביעי דנונה יווני, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

  3. במחבת נון סטיק עם מעט שמן, יוצרים לביבות בידיים רטובות, כשהשמן חם מנמיכים ללהבה בינונית ומטגנים משני הצדדים יפה.


אפשר כמובן גם לאפות:

  1. מרטיבים את הידיים בשמן ויוצרים לביבות רכות ומניחים בתבנית על נייר אפייה ואופים בחום 180 מעלות כ-20 דקות.

  2. מוציאים מהתנור, הופכים את הלביבות ואופים את הצד השני כ-10 דקות או עד הזהבה.


הכנת רוטב היוגורט:

  1. מערבבים היטב את כל החומרים.


מגישים את הלביבות עם רוטב היוגורט הטעים.

 
תגיות:
תוספות

מצרכים שתוכלו לרכוש פה