לביבות תפוחי אדמה קלאסיות
מאת רותם ליברזון 30/11/20
מצרכים
3 תפוחי אדמה
1 בצל גדול
1 ביצה
2 כפות גדושות קמח
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס, לפי טעמכם
שמנת חמוצה
הטיפ של נוי
שימו לב: ייתכן שיהיו עוד נוזלים בתערובת, סוחטים כל קציצה לפני שמניחים בשמן.
אופן ההכנה
- מקלפים ומגוררים גס את תפוחי האדמה וסוחטים אותם היטב.
- קוצצים דק את הבצל.
- מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה (למעט השמנת החמוצה). הסוד הוא ממש ללוש את התערובת ביד עד שהעיסה מאוחדת היטב והעמילן יוצא מהתפוח אדמה ומאחד הכל.
- מטגנים במחבת עם שמן חם בגובה 2-3 ס״מ, אש בינונית-גבוהה, בעזרת כף או יד לוקחים כמות של כדור פינג פונג ומשטחים, מניחים בשמן החם ומטגנים עד שהצד שלמטה שחום היטב, הופכים צד לעוד דקה וחצי בערך, עד שגם הצד השני שחום ומעבירים מיד לקערה עם נייר סופג.
- מגישים לצד שמנת חמוצה.