לביבות תפוחי אדמה עם קרם פטה ותותים

לביבות תפוחי אדמה עם קרם פטה ותותים
מאת נוי השדה 09/12/25
0 כוכבים (0 מדרגים) לחצו לדירוג
מספר מנות
20
רמת קושי
בינוני

מצרכים

ללביבות:

2 תפוחי אדמה
1 בצל
1 ביצה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית מלח גס
פלפל שחור
שמן לטיגון

לקרם הפטה:

150 גרם גבינת פטה
3 כפות יוגורט יווני
3 כפות שמן זית
גרידת לימון
קורט מלח

לרוטב התותים:

סלסלת תות שדה של נוי
2 כפיות רוטב בלסמי
1 כפית דבש
קורט מלח

לקישוט:

סקוויז של בלסמי מצומצם
מיקרו בזיליקום
עלי נענע

אופן ההכנה

לביבה קלאסית פוגשת קרם פטה לימוני ותותים חמוצים-מתוקים - חגיגה של טעמים ומרקמים.
אחרי לביבה אחת - האורחים כבר שואלים מה הסוד.

הכנת הלביבות:

  1. מגררים את תפוחי האדמה והבצל וסוחטים אותם היטב מהנוזלים.

  2. מוסיפים את הביצה והתבלינים כורכום, מלח ופלפל.

  3. מטגנים לביבות במחבת חמה עם שמן עד הזהבה משני הצדדים.


הכנת קרם הפטה:

  1. מקציפים את גבינת הפטה יחד עם יוגורט יווני, שמן זית, גרידת הלימון ומלח, לקרם חלק.

  2. מתקנים תיבול ומקררים.


הכנת רוטב התותים:

  1. חותכים את התותים לרבעים.

  2. מערבבים בקערה את התותים עם רוטב בלסמי, דבש ומלח ומניחים 10 דקות שיגירו נוזלים.

  3. לפני ההגשה מוסיפים סקוויז קטן של בלסמי מצומצם.


אופן ההגשה:
מורחים קרם פטה בתחתית הצלחת.
מסדרים מעל לביבות חמות, מעליהן עוד קרם פטה, מפזרים את רוטב התותים ומקשטים במיקרו בזיליקום ונענע.

 

מצרכים שתוכלו לרכוש פה