מרק ירקות שורש

מרק ירקות שורש
מאת נוי השדה 09/12/25
0 כוכבים (0 מדרגים) לחצו לדירוג
מספר מנות
8
רמת קושי
קל

מצרכים

2 כפות שמן זית איכותי
1 בצל גדול קצוץ
1 שורש סלרי קטן
1 שורש פטרוזיליה או לפת
2 גזרים בינוניים
1 בטטה בינונית
1 תפוח אדמה
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
1 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
7-8 כוסות מים או ציר ירקות

אופן ההכנה


  1. קוצצים את הבצל, מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

  2. מקלפים וקוצצים את כל שאר הירקות ומוסיפים אותם לסיר, מערבבים היטב 3-4 דקות, עד שהירקות מצופים בשמן.

  3. מוסיפים את הכורכום, הכמון, המלח והפלפל ומערבבים היטב.

  4. יוצקים את הציר או המים הרותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

  5. מבשלים על להבה בינונית-נמוכה במשך כ-40 דקות, עד שכל הירקות רכים מאוד.

  6. בעזרת בלנדר מוט (או בבלנדר רגיל), טוחנים את המרק למרקם חלק וסמיך.

  7. טועמים, מתקנים תיבול, ומגישים עם נגיעת שמן זית או קרוטונים פריכים.


 
תגיות:
מרקים

מצרכים שתוכלו לרכוש פה