זוקיני עגולים

זוקיני עגולים
מאת ענת אלישע 11/04/20
0 כוכבים (0 מדרגים) לחצו לדירוג
מספר מנות
8
רמת קושי
בינוני

מצרכים

8 יחידות זוקיני עגול ירוק וצהוב שטופים היטב עם הקליפה

למילוי:

300 גרם בשר בקר טחון (צלעות / צוואר או שילוב של שניהם)
1 בצל קטן קצוץ
חצי צרור פטרוזליה קצוץ
3 כפות פירורי לחם
חצי מכמות תוכן הקישואים (פירוט באופן ההכנה)
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה ראס אל חנות
חצי כפית פלפל לבן / שחור
1 כפית מחוקה כורכום
1 כף שמן זית

לרוטב:

2 בצלים גדולים קצוצים
1 כוס עגבניות שרי חצויות
2 שיני שום פרוסות
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים
רבע צרור כוסברה קצוץ
1 כפית שטוחה כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה פלפל שחור / חצי כפית פלפל לבן
1 כפית מחוקה ראס אל חנות
1 כפית גדושה מלח (לפי הטעם)
6-7 כפות שמן זית
1 כוס מים

אופן ההכנה


  1. בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים תוך כדי ערבוב כ-12 דקות.

  2. מוסיפים את הפלפלים, עגבניות השרי והשום ומטגנים עוד 5-6 דקות.

  3. מוסיפים את הפלפל הירוק והירק, מערבבים ומוסיפים את התבלינים.

  4. לאחר כ-2 דקות מוסיפים את המים ומבשלים עם מכסה סגור על להבה נמוכה, עד שמסיימים למלא את הקישואים.

  5. חותכים את ראשי הזוקיני העגול ושומרים לכיסוי לאחר המילוי.

  6. בעזרת כפית מרוקנים את תוכן הקישואים.

  7. מוסיפים לקערת הבשר חצי מתוכן הקישואים ואת החצי הנוסף מוסיפים לסיר הרוטב, מערבבים וממשיכים לבשל.

  8. בקערה מניחים את כל מרכיבי המילוי ולשים היטב.

  9. ממלאים את הקישואים בתערובת הבשר.

  10. מסדרים את הקישואים יפה בתוך הסיר ומכניסים לתנור ל-180 מעלות לשעה ורבע.


 
תגיות:
ממולאים

מצרכים שתוכלו לרכוש פה