כרוב ממולא

כרוב ממולא
מאת ענת אלישע 11/04/20
0 כוכבים (0 מדרגים) לחצו לדירוג
מספר מנות
8
רמת קושי
בינוני

מצרכים

כרוב רגיל גדול

למילוי:

2.5 כוסות אורז עגול / אורז אחר שטוף היטב ומסונן
חצי צרור נענע קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
2 כפות רכז רימונים / כף תמרינדי
1 לימון גדול סחוט / 2 לימונים קטנים
1 כפית גדושה סוכר חום כהה
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח (לפי טעם אישי)
חצי כפית פלפל לבן / שחור

לרוטב:

2 כפות רכז רימונים / 1 כף תמרינדי
1 לימון סחוט
1 כפית סוכר חום כהה
חצי כפית פלפל לבן
חצי כפית כורכום
2 שיני שום כתושות
5 כפות שמן זית / אחר
1 כפית שטוחה מלח (לפי טעם אישי)
3 כוסות מים רותחים
3 כפות צימוקים בהירים

אופן ההכנה


  1. ממלאים סיר עמוק וגדול במים ומביאים לרתיחה.

  2. בעזרת סכין מוציאים את ליבת הכרוב ומכניסים אותו לתוך המים הרותחים.

  3. מבשלים כ-15 דקות ומפרידים את העלים בזהירות.

  4. מעבירים למסננת ומצננים.

  5. משרים את האורז במשך חצי שעה במים רותחים, מסננים ומעבירים לקערה.

  6. מוסיפים את כל מרכיבי התיבול ומערבבים היטב.

  7. מניחים עלה על משטח העבודה, בעזרת סכין מסירים את החלק הלבן ומחלקים את העלה לשניים.

  8. מניחים מילוי לרוחב העלה ומגלגלים בצורה הדוקה. ממשיכים כך עם כל העלים.

  9. מסדרים את כלי הכרוב הממולאים בצורת ספירלה בתוך סיר סוטאז’. הקפידו לצופף אותם.

  10. מפזרים את הצימוקים מעל.

  11. מניחים בקערה את כל מרכיבי התיבול של הרוטב ומערבבים היטב.

  12. יוצקים את הנוזלים מעל הממולאים ומכסים את הסיר.

  13. מביאים את הסיר לרתיחה ומנמיכים להבה למינימום.

  14. מבשלים כ-45 דקות ומעבירים מכוסה במכסה, לתנור, שחומם מראש ל-180 מעלות לעוד 45 דקות.

  15. מסירים את המכסה, צולים עוד כ-10 דקות ללא המכסה.


 
תגיות:
ממולאים

מצרכים שתוכלו לרכוש פה