לביבות זוקיני, שקדים ונענע
מאת השף עומר מילר, מעדניית Deli Ray 25/09/20
מצרכים:
3 קישואים מגוררים גס
4 זוקיני מגוררים גס
חצי כוס נענע קצוצה
2 ביצים
חצי כוס שקד גפרור
4-5 כפות קמח
מלח
פלפל שחור גרוס
הטיפ של נוי
הסוד לשמירה על צורת לביבות מושלמת הוא סחיטת הירקות העתירים בנוזלים לפני הטיגון. כך גם ישמר המרקם הפריך של הלביבות.
אופן ההכנה
1. סוחטים את הזוקיני והקישוא לניקוז הנוזלים העודפים.
2. מוסיפים את יתר החומרים מערבבים ומתבלים.
3. מחממים שמן במחבת טפלון ומטגנים לביבת ניסיון כדי לבדוק את מידת היציבות והטעם.
4. יוצרים לביבות ומטגנים כ-2 דקות מכל צד להזהבה, מוציאים ומניחים על ניר סופג.
5. הכי טעים להגיש עם מטבל צזיקי של מעדניית Deli Ray.