איך בוחרים פירות וירקות? המדריך המקיף

post_title
הידעתם שעגבניה כבדה היא עסיסית יותר וחציל כבד עלול להיות מריר?
שאננס שנפרד בקלות מהעלים היפים שלו, בשל לאכילה?
ושכתם חום מחוספס על האבטיח, הוא בעצם סימן למתיקות שלו?!
בואו נודה, השאלה איך לבחור פירות וירקות משובחים עולה אצל רובנו בכל פעם שאנחנו עומדים מול הדוכן. אז הרמנו את הכפפה, ובתור מי שעוסקים בבחירת העילית שבתוצרת בכל יום, החלטנו לעשות לכולם את החיים קלים יותר.
הכנו לכם מדריך עם טיפים לבחירה מוצלחת, כדי שתוכלו ליהנות מכל ביס של פרי או ירק. אז קדימה, בואו נעשה סדר.

עגבניות


🍅 איך בוחרים עגבניה?


עגבניות בשלות הן מאוד אדומות, עם מרקם מתוח, גמיש ומוצק, והן מפיצות ניחוח מתוק של ירק טרי. עגבניה כבדה תהיה עסיסית יותר, ומומלץ לבחור עגבניות שעדיין מחוברות לגבעול ירוק וטרי. הגבעול הטרי הוא רמז שיספר לכם על מקור הגידול של העגבניה, אם היא בעלת עוקץ המחובר לגבעול, זכיתם בעגבניה תוצרת הארץ.
עגבניות רכות יותר מתאימות לבישול, והצהבהבות עדיין לא הגיעו לשיאן, הן ימשיכו להבשיל בבית מחוץ למקרר.

🍅 ממה כדאי להימנע?


אם העגבנייה נפרדת בקלות מהגבעול, או אם הגבעול שלה יבש, זה מעיד על כך שהיא נקטפה כבר לפני מספר ימים, והיא לא טרייה. אם בלחיצה עדינה העגבנייה לא מפיצה ריח, היא לא טרייה. עגבניה עם כתמים שחורים, צהובים או פגמים אחרים, היא או לא ראויה למאכל או תפלה בטעמה.

חצילים


🍆 איך בוחרים חציל?


חציל טרי הוא פרי מוצק, גמיש וקל, עם קליפה שחורה-סגולה מתוחה, מבריקה וחלקה, ללא שריטות או סימני מעיכה. אם הקוצים בקצה הירוק העליון עדיין מעקצצים, זה מעיד על טריותו.

🍆 ממה כדאי להימנע?


אם החציל כבד, יתכן שזה מעיד על מרירות. אם החציל רך, הוא כבר לא טרי כל כך.

אבטיח


🍉 איך בוחרים אבטיח?


אבטיח צריך להיות סימטרי, כבד, מוצק ולא גמיש, בצבע עמוק, ירוק או מפוספס. הוא צריך להיות בעל ניחוח של ירק טרי, וגבעול יבש שנתלש בקלות. חפשו את הכתם הצהוב - כתום של האבטיח, ככל שצבעו עמוק יותר, כך האבטיח בשל ומתוק יותר. אם מצאתם באבטיח סימן חום מחוספס, זה סימן מצויין שמעיד על אבטיח מתוק.
אם טופחים על האבטיח ושומעים צליל עמוק וחלול, כמו הד שחוזר מבפנים, זה מעיד על אבטיח עסיסי הנמצא בשיא בשלותו ומוכן לאכילה.

🍉 ממה כדאי להימנע?


אם הכתם על האבטיח בהיר- הוא לא בשל, והוא עלול להיות בעל טעם חלש וצבע חיוור. אם אתם רואים יותר מכתם אחד, זה סימן לאבטיח ששהה יותר מדי זמן בשמש, ועלול להעיד על בשלות יתר. אם התקרבתם אליו אבל האבטיח לא מפיץ ריח, זה מעיד על כך שהוא כבר לא טרי. צליל גבוה ועמום יותר בזמן הטפיחה, מעיד על אבטיח שעדיין לא הבשיל דיו, ולא הגיע למצבו האופטימלי מבחינת טעמים ומתיקות.

מלון


🍈 איך בוחרים מלון?


מלון צריך להיות מוצק אך לא קשה, כבד יחסית לגודלו, בעל ניחוח מתוק הדומה לריח הדבש, וקליפה מושלמת ללא כתמים או פגמים. גם למלון יש צליל, ואם תטפחו עליו ותשמעו הד חלול, זה סימן שהמלון טרי.

🍈 ממה כדאי להימנע?


אם אתם לוחצים עליו ונשאר בו שקע, אם יש לו כתמים עכורים, אם הריח שלו לא מלוני או אם יש לו ריח תוסס ולא נעים - זה סימן שעבר זמנו.
איך בוחרים פירות וירקות? המדריך המקיף
בחירת פירות וירקות טריים היא אמנות. כל פרי הוא יצירה ייחודית של הטבע, והבחירה הנכונה יכולה להפוך כל ארוחה לחוויה קולינרית מיוחדת.

אבוקדו


🥑 איך בוחרים אבוקדו?


האבוקדו צריך להיות כבד יחסית לגודלו, עם קליפה לא מבריקה, ללא כתמים, ומרקם רך ואחיד שיעיד על בשלות או הבשלה קרובה. אם תקלפו את גבעול האבוקדו ותמצאו תחתיו נקודה צהבהבה, האבוקדו בשל למאכל.
אם הנקודה עדיין ירוקה, אם הקליפה מבריקה, או אם הפרי עדיין קשה מאוד, תצטרכו לחכות עד שיבשיל.

🥑ממה כדאי להימנע?


קליפה עם כתמים עלולה להעיד על פגמים במרקם של האבוקדו. אבוקדו רך מדי מעיד על פרי שעבר זמנו. אם קילפתם את הגבעול והופיע צבע חום, הפרי בשל מדי.

מנגו


🥭 איך בוחרים מנגו?


מנגו בשל הוא בעל רכות אחידה ויציבה, קליפה חלקה וריח מתקתק שקשה להתעלם ממנו. כתמים מעט כהים יותר שמופיעים על הקליפה הם דווקא סימן שהמנגו בשל, מוכן לאכילה. ישנם כמה סוגי מנגו כמו זן קיט, שגם בבשלותם נשארים ירוקים, אבל טעמם מתוק ועסיסי, ואת אלה תצטרכו לבחור לפי הרכות והריח. מנגו קשה בעל ריח חמצמץ מעיד על כך שהוא עדיין לא בשל.

🥭 ממה כדאי להימנע?


מנגו רך מדי או מקומט, ככל הנראה יאכזב אתכם. הימנעו מלרכוש מנגו עם כתמים כהים, כיוון ששיא בשלותו עבר. אם בלחיצה קלה על הקליפה אתם מרגישים מעט רטיבות, הפרי החל בתהליך הריקבון.


אננס


🍍 איך בוחרים אננס?


לאננס בשל יש קליפה יפה ללא חריצים או שקעים, בלחיצה תרגישו גמישות ויציבות, ואם אתם כבר מריחים את הניחוח המשכר שלו, האננס בשל. אם אתם מצליחים להפריד את האננס מהעלים בקלות, האננס בשל ומוכן לאכילה. סימן נוסף לזיהוי הבשלות, הוא תחתית מעט לחה של הפרי.

🍍 ממה כדאי להימנע?


אננס שעדיין לא הפיץ ריח, אינו בשל.

בננות


🍌 איך בוחרים בננות?


עם בננות מידת הבשלות הנכונה, זה עניין של העדפה אישית, ותמיד אפשר לקנות אותן בוסריות ולתת להן להבשיל עד המידה המתאימה לכם, בבית. באופן כללי מומלץ לבחור אשכול שמחובר היטב לענף שלו, ובננות עם קליפה חלקה, ירוקה או צהובה.
כדי לדייק את הבחירה על פי מידת הבשלות המועדפת, כדאי לבחור אותן כך:
● לאוהבים אותן מעט בוסריות וקשיחות, מומלץ לבחור אותן עם קליפה צהובה, נקייה, ללא כתמים שחורים, וחיבור חזק לבסיס האשכול.
● למי שמעדיף אותן רכות ומתוקות מיד לאחר ההבשלה שלהן, מומלץ לבחור בננות יציבות אבל רכות וגמישות, בעלות קליפה צהובה יפה ומעט כתמים שחורים שיעידו על הבשלות המדוייקת לטעמכם.
● לחובבי ה"דבש" של הבננות, מומלץ לבחור בננות צהובות מאוד עם הרבה כתמים שחורים, רכות כך שבלחיצה על הקליפה נוצר שקע שאינו חוזר למקומו. החיבור לענף צריך להיות בתהליך ייבוש, רופף, ממש על סף התנתקות או אפילו לאחר התנתקות מהענף.

🍌 ממה כדאי להימנע?


קליפה שצבעה חום או שחור עלולה לאכזב גם את חובבי הדבש בבשלות יתר או אפילו חלקי ריקבון, אלא אם זו בננה שהיתה במקרר, ומיועדת להשתקשייק בבלנדר.

פפאיה


🍈 איך בוחרים פפאיה?


זה תלוי בזן. פפאיה בשלה יכולה להיות בצבע ירוק עם כתמים צהובים גדולים, צהובה לגמרי, צהובה עם כתמים קטנים בירוק וחום, חצי צהובה חצי ירוקה או בצבע כתום עז. מה שיעיד על בשלות זה קליפה מעט רכה, וריח עמוק ומתוק. את הפפאיה ירוקה צריך לאחסן בטמפרטורת החדר, כדי שתמשיך להבשיל בבית.

🍈 ממה כדאי להימנע?


כתמים רכים או כהים יותר על הפפאיה עלולים להעיד על הבשלה לא אחידה או על אזורי עובש וריקבון.

ליהנות מפירות וירקות של אהבה


החקלאים הישראליים עומלים קשה כדי לגדל את התוצרת המובחרת ביותר, ואנחנו בנוי השדה עושים הכל כדי שתקבלו את הפירות והירקות הכי יפים וטריים שיש. בכל בוקר מגיעה תוצרת טרייה וחדשה למרכז הלוגיסטי שלנו ולכל סניף, תוצרת שנקטפה בסמוך להגעתה, כדי להביא לכם את התוצרת האיכותית ביותר מכל קצוות הארץ.
במשלוחי האונליין שלנו, אנחנו שמים דגש על בחירת הפירות והירקות הטריים והטעימים ביותר, כדי להבטיח לכם חווית קנייה הכי מושלמת ואיכותית, כאילו קטפתם את התוצרת בעצמכם.
פירות וירקות הם חלק מרכזי בתזונה שלנו, ותמיד כיף שיש בבית פירות וירקות טובים, כדי שאפשר יהיה להגיש, לבשל או לנשנש משהו טרי, טעים ובריא.

רכשו עכשיו