אבוקדו
🥑 איך בוחרים אבוקדו?
האבוקדו צריך להיות כבד יחסית לגודלו, עם קליפה לא מבריקה, ללא כתמים, ומרקם רך ואחיד שיעיד על בשלות או הבשלה קרובה. אם תקלפו את גבעול האבוקדו ותמצאו תחתיו נקודה צהבהבה, האבוקדו בשל למאכל.
אם הנקודה עדיין ירוקה, אם הקליפה מבריקה, או אם הפרי עדיין קשה מאוד, תצטרכו לחכות עד שיבשיל.
🥑ממה כדאי להימנע?
קליפה עם כתמים עלולה להעיד על פגמים במרקם של האבוקדו. אבוקדו רך מדי מעיד על פרי שעבר זמנו. אם קילפתם את הגבעול והופיע צבע חום, הפרי בשל מדי.
מנגו
🥭 איך בוחרים מנגו?
מנגו בשל הוא בעל רכות אחידה ויציבה, קליפה חלקה וריח מתקתק שקשה להתעלם ממנו. כתמים מעט כהים יותר שמופיעים על הקליפה הם דווקא סימן שהמנגו בשל, מוכן לאכילה. ישנם כמה סוגי מנגו כמו זן קיט, שגם בבשלותם נשארים ירוקים, אבל טעמם מתוק ועסיסי, ואת אלה תצטרכו לבחור לפי הרכות והריח. מנגו קשה בעל ריח חמצמץ מעיד על כך שהוא עדיין לא בשל.
🥭 ממה כדאי להימנע?
מנגו רך מדי או מקומט, ככל הנראה יאכזב אתכם. הימנעו מלרכוש מנגו עם כתמים כהים, כיוון ששיא בשלותו עבר. אם בלחיצה קלה על הקליפה אתם מרגישים מעט רטיבות, הפרי החל בתהליך הריקבון.

אננס
🍍 איך בוחרים אננס?
לאננס בשל יש קליפה יפה ללא חריצים או שקעים, בלחיצה תרגישו גמישות ויציבות, ואם אתם כבר מריחים את הניחוח המשכר שלו, האננס בשל. אם אתם מצליחים להפריד את האננס מהעלים בקלות, האננס בשל ומוכן לאכילה. סימן נוסף לזיהוי הבשלות, הוא תחתית מעט לחה של הפרי.
🍍 ממה כדאי להימנע?
אננס שעדיין לא הפיץ ריח, אינו בשל.
בננות
🍌 איך בוחרים בננות?
עם בננות מידת הבשלות הנכונה, זה עניין של העדפה אישית, ותמיד אפשר לקנות אותן בוסריות ולתת להן להבשיל עד המידה המתאימה לכם, בבית. באופן כללי מומלץ לבחור אשכול שמחובר היטב לענף שלו, ובננות עם קליפה חלקה, ירוקה או צהובה.
כדי לדייק את הבחירה על פי מידת הבשלות המועדפת, כדאי לבחור אותן כך:
● לאוהבים אותן מעט בוסריות וקשיחות, מומלץ לבחור אותן עם קליפה צהובה, נקייה, ללא כתמים שחורים, וחיבור חזק לבסיס האשכול.
● למי שמעדיף אותן רכות ומתוקות מיד לאחר ההבשלה שלהן, מומלץ לבחור בננות יציבות אבל רכות וגמישות, בעלות קליפה צהובה יפה ומעט כתמים שחורים שיעידו על הבשלות המדוייקת לטעמכם.
● לחובבי ה"דבש" של הבננות, מומלץ לבחור בננות צהובות מאוד עם הרבה כתמים שחורים, רכות כך שבלחיצה על הקליפה נוצר שקע שאינו חוזר למקומו. החיבור לענף צריך להיות בתהליך ייבוש, רופף, ממש על סף התנתקות או אפילו לאחר התנתקות מהענף.
🍌 ממה כדאי להימנע?
קליפה שצבעה חום או שחור עלולה לאכזב גם את חובבי הדבש בבשלות יתר או אפילו חלקי ריקבון, אלא אם זו בננה שהיתה במקרר, ומיועדת להשתקשייק בבלנדר.
פפאיה
🍈 איך בוחרים פפאיה?
זה תלוי בזן. פפאיה בשלה יכולה להיות בצבע ירוק עם כתמים צהובים גדולים, צהובה לגמרי, צהובה עם כתמים קטנים בירוק וחום, חצי צהובה חצי ירוקה או בצבע כתום עז. מה שיעיד על בשלות זה קליפה מעט רכה, וריח עמוק ומתוק. את הפפאיה ירוקה צריך לאחסן בטמפרטורת החדר, כדי שתמשיך להבשיל בבית.
🍈 ממה כדאי להימנע?
כתמים רכים או כהים יותר על הפפאיה עלולים להעיד על הבשלה לא אחידה או על אזורי עובש וריקבון.