כל מה שכדאי לדעת על מנגו - מלך הפירות האסייתי שהתאהב בישראל

post_title
אין הסבר מדעי להצלחת גידולי המנגו בישראל. מזג האוויר שלנו אינו אידיאלי עבור הפרי הטרופי ובכל זאת, מאז שעשה עליה לישראל, המנגו התאהב, העמיק שורשים ופורח במלוא הפוטנציאל שלו, ואנחנו… התאהבנו בחזרה 🥰
המנגו ידוע במרקם החלק שלו, בעסיסיות שלו ובטעמו המתוק והמופלא. ניתן ליהנות ממנו פשוט כמו שהוא או לשלב אותו בסלטים, שייקים ובישולים והוא זה שמעניק לעמבה את המרקם והטעם הייחודיים שלה.
הטעם המלכותי של המנגו מעניק לנו לא רק חוויה קולינרית נפלאה, אלא גם בוסט מדהים של בריאות. כל חלק בפרי הוא בעל יתרונות בריאותיים משובחים.
במאמר זה אתם מוזמנים להצטרף אלינו למסע המרתק בעקבות מלך הפירות האסייתי שהפך לפרי אהוב בכל העולם ובמיוחד בישראל.

נתחיל בכמה דברים שאולי לא ידעתם על מנגו


🥭 עץ המנגו יכול להניב פירות במשך כ-300 שנה!

🥭 גובה עץ המנגו יכול להגיע ל-40 מטרים, אבל במטעים תפגשו אותו נמוך יותר לנוחות הקטיף והשבחת הפרי.

🥭 הפיתוח הישראלי הוליד זני מנגו המפורסמים ביופיים, באריכות חייהם, בטעם עדין ולא פחות חשוב - במעט סיבים.

🥭 זן המנגו 'נעמי' שפותח בישראל, לא נמכר בארץ, אבל הוא סלבריטי במצרים.

🥭 המנגו שגדל באזור הכנרת, מתפתח לפרי קטן יותר, אבל מבשיל ראשון לפני כולם.

🥭 בשל טעמו המופלא ויתרונותיו הבריאותיים, ההודים מכנים אותו "מלך הפירות".

הכירו את המנגו


מקורו של המנגו בהודו לפני למעלה מ-4,000 שנה. הפורטוגזים הביאו אותו למערב במאה ה-15 ומאז לאט לאט הוא התפשט בכל העולם. ישנם כ-300 סוגים שונים של מנגו בעולם, אבל רק כ-30 זנים נצרכים בקנה מידה עולמי. לכל זן של מנגו יש טעם ומרקם ייחודי. צבע קליפת המנגו משתנה בהתאם לזן, ישנם זנים צהובים, ירוקים, אדומים וסגלגלים, וכן צבע הקליפה לא תמיד מעיד על בשלות, מכיוון שזנים מסויימים נשארים ירוקים גם בבשלותם.

צהוב כחול לבן - המנגו בישראל


בשנות ה-70 המנגו נחת בישראל היישר מפלורידה, ומאז התחילו ותיקי מכון וולקני בפרויקט שנמשך עד היום, להשביח ולפתח זני מנגו ייחודיים. הפיתוח הישראלי הביא ל-8 זנים מסחריים, שרשומים כפטנט ולפני מספר שנים מכון וולקני הציגו פיתוחים של 60 זני מנגו!
הזן המבוקש ביותר על ידי הישראלים הוא מאיה השופע מיץ, זן שיצא לשוק כבר בשנות ה-40. אל הזנים האהובים בישראל מצטרפים הזנים: שני, היידן, טומי אטקינס, שלי, טנגו, נועה, אגם, עומר, טלי אורלי, והזנים הירוקים קנט וקיט.

המנגו הישראלי - ענף חקלאי משגשג


בישראל גדלים בכל שנה כ-55 אלף טון מנגו, בעיקר באזור הכנרת, עמק בית שאן והערבה. זהו ענף ייצוא חקלאי משגשג, ובין שליש למחצית מהתוצרת מיוצאת בעיקר למערב אירופה, ומהיתר נהנים כל תושבי ישראל. תאמינו או לא, אבל ישראל היא בעלת שיעור היבול הגבוה ביותר בעולם לדונם. במטעים בארצנו המנגו מניב כמות של פי 3 או 4 טון פרי לדונם (!), יותר מאשר באיזורי גידול אחרים בעולם. העץ הישראלי הממוצע מניב כ-200 פירות בעונה.
כל מה שכדאי לדעת על מנגו - מלך הפירות האסייתי שהתאהב בישראל
הפירות הטרופיים אוהבים את הקיץ הישראלי, למרות שמזג האוויר הישראלי אינו אידיאלי למנגו, והתוצאה היא פרי איכותי במיוחד. הפיתוח הישראלי והזנים הייחודים לארץ, מעניקים לחקלאי ישראל יתרון בחו"ל, והם יכולים לשווק זנים שלא ניתן להשיג בשום מקום אחר, ואכן אחוז גבוה מהגידולים הישראליים הם זנים שפותחו בארץ.

כל הסיבות לאכול מנגו


מעבר לטעם המיוחד והמתוק שלו, פרי המנגו שופע סגולות בריאותיות. אכילת מנת מנגו תספק לכם 100% מכמות הויטמין C היומית הנדרשת, והוא עשיר בעוד וויטמינים ומינרלים. יש בו שפע של סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון החשובים לשמירה על בריאותנו ותורמים לחיזוק המערכת החיסונית, שמירה על לחץ דם תקין, ושיפור הפוריות.

ב-100 גרם מנגו יש:
60 קלוריות, 0.4 גרם שומן, 0 מ"ג כולסטרול, 1 מ"ג נתרן, 168 מ"ג אשלגן, 15 גרם פחמימות ו-0.8 גרם חלבון.

כל מה שכדאי לדעת על מנגו

איך לדעת מתי לקטוף מנגו?


אם התמזל מזלכם ויש לכם עץ מנגו בבית, כדאי לדעת שיש זנים בהם ניתן לקטוף את הפרי בעודו קשה ובוסרי, אך יש זנים שאם נקטוף את הפירות בעודם בוסר, תהליך ההבשלה ייפגע.
ככה תדעו מתי המנגו בשל לקטיף :

  • בזנים הירוקים הגוון הירוק משתנה.

  • בזנים הצבעוניים, הצבע משתנה.


ברגע שהמנגו מוכן, הוא ניתק בקלות מהגבעול, אז אם אתם רוצים לקטוף וצריכים להפעיל כח - דעו שהזמן עדיין לא הגיע.

איך לבחור מנגו? ואיך לאחסן?


🥭 מנגו בשל הוא בעל רכות אחידה ויציבה.

🥭 כתמים כהים על הקליפה הם סימן למנגו בשל, מוכן לאכילה.

🥭 אם אתם אוהבים שיש מנגו בבית, קנו מנגו קשה שימשיך להבשיל בבית.

🥭 פירות שטרם הבשילו שימרו בטמפרטורת החדר במקום מואר אך לא תחת שמש ישירה וכשיבשילו אחסנו במקרר.

🥭 אין לכם סבלנות לחכות? מבינים אתכם! הכנסת המנגו לשקית נייר והשארתו בטמפרטורת החדר, תזרז את תהליך ההבשלה.

איך יודעים שמנגו בשל לאכילה ?


הוא מתרכך ומפיץ ריח מתקתק. הוא צריך להיות עדיין חלק ומוצק ולא רך מדי או מקומט. כפי שציינו, ישנם סוגי מנגו שגם בעת ההבשלה קליפתם נשארת ירוקה, כמו למשל מנגו קיט, לכן אם המנגו שלכם מתחיל להתרכך אך נשאר ירוק, אל תחששו, ברגע הנכון הוא יהיה מתוק וטעים. מנגו שלם ובשל ישמור על איכותו וטעמו במשך כשבוע במקרר.
אם אתם אוהבים להכניס את המנגו לשייקים או פשוט אוהבים אותו מוכן לנשנוש, אפשר לקלף, לחתוך לקוביות, ולאחסן במקרר למספר ימים או במקפיא למספר חודשים!

קליפת המנגו לטיפוח העור


בקליפה יש מרכיבים נפלאים לטיפוח העור!
ניתן ליצור מקליפת המנגו מסיכת ניקוי לפנים:
שוטפים היטב וטוחנים את הקליפה, ומוסיפים לה דבש ומשקה שקדים טרי. משחה זו תסייע לניקוי כללי של העור, תסיר תאי עור מתים ותעניק לעורכם גמישות ומראה חלק.

גם לעלים ולגרעין המנגו יש יתרונות מעניינים


אם תשרו את עלי המנגו למשך לילה שלם (לאחר שטיפה כמובן, ורצוי אורגני), תוכלו לשתות את המים בבוקר וליהנות מהקלה במערכת העיכול.
את גרעין המנגו ניתן להוסיף למשקה או לבישול כדי להוסיף מתיקות פירותית. וזה לא הכל, אם תפתחו את הגרעין, תוכלו לייבש ולטחון את תכולתו - והתוצאה תהיה תוסף תזונתי משובח שיעשיר את השייקים שלכם!
לסיכום, בכל חלק של הפרי הטרופי הנפלא הזה יש פיצוץ של בריאות מלא טעם וצבע. כשאתם הופכים את המנגו למרכיב קבוע בתזונה האישית והמשפחתית, אתם מרוויחים את העושר המדהים של היתרונות הבריאותיים שלו במנה ממכרת שמכינים ברגע, והכי כיף: אף אחד לא יסרב לה!

רכשו עכשיו