כל הסיבות לאכול מנגו
מעבר לטעם המיוחד והמתוק שלו, פרי המנגו שופע סגולות בריאותיות. אכילת מנת מנגו תספק לכם 100% מכמות הויטמין C היומית הנדרשת, והוא עשיר בעוד וויטמינים ומינרלים. יש בו שפע של סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון החשובים לשמירה על בריאותנו ותורמים לחיזוק המערכת החיסונית, שמירה על לחץ דם תקין, ושיפור הפוריות.
ב-100 גרם מנגו יש:
60 קלוריות, 0.4 גרם שומן, 0 מ"ג כולסטרול, 1 מ"ג נתרן, 168 מ"ג אשלגן, 15 גרם פחמימות ו-0.8 גרם חלבון.

איך לדעת מתי לקטוף מנגו?
אם התמזל מזלכם ויש לכם עץ מנגו בבית, כדאי לדעת שיש זנים בהם ניתן לקטוף את הפרי בעודו קשה ובוסרי, אך יש זנים שאם נקטוף את הפירות בעודם בוסר, תהליך ההבשלה ייפגע.
ככה תדעו מתי המנגו בשל לקטיף :
- בזנים הירוקים הגוון הירוק משתנה.
- בזנים הצבעוניים, הצבע משתנה.
ברגע שהמנגו מוכן, הוא ניתק בקלות מהגבעול, אז אם אתם רוצים לקטוף וצריכים להפעיל כח - דעו שהזמן עדיין לא הגיע.